Middelalderbyen Peratallada.
Et malerisk hjørne i byen - det ser næsten nordafrikansk ud.

Onsdag den 21.7.

Efter at have bestilt en buggytur til drengene hos Pitch & Put Gaudia lagde vi på tilbagevejen turen forbi den nærliggende, smukke, befæstede middelalderby Peratallada, som ligger 19 km sydvest for L'escala. Vi ankom dertil kl 13:30 og det var åbenbart lige midt i middagsroligheden for der var ikke mange mennesker på gaderne ligesom der ikke var meget gang i de utallige restauranter som gemmer sig rundt omkring i byen. Så vi kunne rigtig nyde byens skyggefulde gader og maleriske huse alt i gennemført middelalderstil, i ro og mag.


Byen virker meget autentisk men også sådan at man kan se at folk bor og arbejder her.
Peratallada er da også en af de mere berømte middelalderbyer i Spanien og nærheden til Costa Brava gør den til et ganske velbesøgt turistmål. Byens navn kommer af pedra tallada som betyder udskåret af klippen.
Omkring byen er der nemlig en voldgrav udskåret ned i selve klippen og materialet fra denne udskæring er blevet brugt til at bygge mange af byens stenhuse.
Men efter en times tids vandring rundt i byen begyndte sulten at melde sig...
  Den i klippen udskårne voldgrav
Til en afveksling: Et kig ud af byporten mod nordøst, hen over parkeringspladsen hvor en søvnig studerende opkrævede et beskedent parkeringsgebyr. For enden
af pladsen en kirke - Iglesia de St. Esteve Peratallada, hedder den. Klik på den for forstørrelse.

Vi fandt et sted med en, ja hvordan skal man beskrive den ? -hyggeligt original gårdhave. Nu var det jo ikke den store sult der plagede os så vi nøjedes med forskellige slags salater.
Men sjældent har jeg dog fået så god en salat !
Der var mange slags salat i - Anders fik endda et stykke der lignede en koralgren, men som smagte rigtig dejligt. El Pati hedder stedet og kan absolut anbefales. Der er også et mindre hotel i bygningerne og en forretning der sælger alskens ting og sager. El pati har også en hjemmeside, hvis man skulle være interesseret.
Herefter gik turen tilbage til L'Escala.

En lang buegang Et kringlet hjørne i byen.  
Der er slidt hjulspor ned i selve klippen - se det i 3D. Bagindgangen til El Pati er til højre i muren. Hele flokken (- undertegnede) ved salaten. En anden indgang til El Pati.