E t par dage i Barcelona.
Barcelona - Cataloniens hovedstad. Udsigten mod syd over Plaça Catalunya fra cafeteriet øverst i stormagasinet El Corte Inglés.
Torsdag den 8. Juli

Efter at have indsamlet vor bagage gik vi ud
af lufthavnsterminalen og bankede ind i en mur af stillestående varme.
Støn - tænkte jeg - men der var jo ingen vej udenom, og vi skulle ind til hotellet. Der var imidlertid system i sagerne så vi fik hurtigt tildelt en taxa, der i Barcelona er lakeret sort/gule, sikkert fordi de så er nemmere at spotte. Men turen ind til hotellet nær centrum
gik gnidningsløst trods den tætte trafik, lidt hjulpet at at taxaerne også måtte køre i de
specielle busbaner.

Efter at være blevet indlogeret på vore værelser i Hotel Gran Ducat, som må siges at
være centralt beliggende - kun et par hundrede m fra Plaça Catalunya og den berømte gade Ramblaen, gik vi en lille tur i byen. Den trykkende varme var svær at vænne sig til, men det gik da, især efter en lille indkøbstur i det nærliggende supermarked El Corte Inglés der med aircondition og sit store fødevareudvalg virkede ganske forfriskende. Tilbage på hotellet skulle vi lige slappe af et par timer på de airconditionerede værelser inden vi igen skulle ud i byen.

Da vi igen forlod hotellet ved 20-tiden var det
stadig ganske varmt, men vi skulle jo have noget at spise så vi satte kursen ned af Rambla'en for at finde et passende spisested.
Der var utrolig mange mennesker på Rambla'en og der var da også ganske mange spisesteder, men klokken var næsten 23 før vi fandt et fornuftigt sted. Jeg fik en usædvanlig god paella mens den øvrige famile fik lammekød og oksebøf.
På vejen hjem fik vi lige en godnatøl på en
af de lokale - germansk inspirerede udskænkningssteder - så det var den dag.

Fredag den 9. Juli

Efter den rimeligt gode morgenmad skulle vi
på byvandring og se Goudi's særprægede arkitektur. Så vi begav os afsted ud i den larmende og sommervarme by. Vi måtte dog
nøjes med at besigtige Gaudis værker udefra
idet der var lange køer af turister udenfor der
stod og stegte i solen medens de ventede på at komme ind. Det orkede vi simpelthen ikke, så vi traskede videre mod den store katedral
Sagrada de Familia. Da vi omsider nåede derhen var der endnu længere køer af solstegte turister der ventede på at komme ind - så den måtte vi også nøjes med at se udefra. Det var dog efterhånden blevet noget
overskyet, og det begyndte også at dryppe med store tunge dråber, mere blev det dog ikke til - 10 min varede det. Så klarede det op igen. Men det var ligesom det nu var blevet en anelse mindre varmt og lummert i vejret. Vi orkede nu stadig ikke den timelange kø og nøjedes med at gå rundt om kirken og tage billeder inden vi søgte tilflugt for varmen i en stor souvenirbutik der udover et gigantisk udvalg i souvenirs også havde aircondition.
Efter at have købt et par småting traskede vi
tilbage til hotellet.

Da drengene var blevet godt trætte af varmen fik de lov til at hvile sig et par timer, medens vi gamle gik ud i byen igen for at se det berømte marked La Boqueria som skulle være ret overdådigt og som ligger i en sidegade til den myldrende Rambla.
Det var det godt nok også - vi ærgrede os over at vi boede på hotel så vi ikke kunne lave mad med de dejlige råvarer man kunne få her. Vi rundede af med en stor kold øl i en sidegade til Rambla'en inden vi returnerede til hotellet - aaaeh !
Casa Batlló - klik på forskellige detaljer for close-ups - eller større billede.   Gaudis mesterværk katedralen Sagrada Familia - der bygges stadig på den. Klik her for at se den anden side.
Nogle billeder fra det særdeles velassorterede marked La Boqueria. Markedet har naturligvis også en hjemmeside. (http://www.boqueria.info/)
Plaça Catalunya - set nede fra gadeplan. Om aftenen løber ungdommen på rulleskøjter her.
Om aftenen skulle vi igen ud at se byen og gaderne omkring Rambla'en, og selvfølgelig
have noget at spise. Denne aften var temperaturen ganske behagelig og vi fordrev
et par timer med at se de ting der nu var at se på der. Efter lange og svære overvejelser valgte vi at at indtage aftensmaden hos en af de utallige restauranter der specialiserede i Tapas - de små retter. Det var ganske udmærket jeg fik en stime friturestegte småfisk - med en l øl til. De andre nogle andre småretter, men vi blev da mætte, og rundede aftenen med nogle gode fadøl forskellige steder på Rambla'en.
Friturestegte småfisk..   Med en liter øl til...


Lørdag den 10 juli.
Så var det tid til afrejse fra vort udmærkede hotel. Vi betalte og fik portieren, som fint kunne snakke engelsk, til at ringe efter en taxa, og så gik det ellers mod lufthavnen, medens vi gjorde status over besøget.
Der var almindelig enighed om at Barelona er en spændende by med mange seværdigheder, men at der havde været for varmt og overfyldt. Så konklusion blev at vi måtte se mere til byen end denne lille smagsprøve, men at det skulle være på en køligere og formodentlig mindre overrendt tid på året.I lufthavnen fik vi uden de store problemer udleveret den bestilte bil hos Europcar - det
blev en meget fin og temmelig ny VW Touran diesel m. 7 sæder, og- selvfølgelig - klimaanlæg.
Så var det bare at få stuvet baggagen om nord og afsted. Vi havde ventet trafikale problemer på det første stykke omkring Barcelona, men det gik glat da man nærmest kører i en stor bue udenom byen, og så nordpå til L'escala.
Hotelindgangen ligger lige ved et større bussamlingspunkt.